sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kesä tuli kesä meni

Vaikka eipä se ees tuntunu koskaan kunnolla alkavankaan... Paljon on silti ehditty touhuta viimesen kolmen kk aikana ja yritän tähän päivitykseen puristaa mitä päällimmäiseksi on jääny mieleen.

Alotetaan vaikka huonoista uutisista. Kerttu kävi kuvauttamansa paikkansa ja tulokset ei olleetkaan ihan odotetunlaiset. En osannut edes etukäteen jännittää tai ajatella että sieltä mitään outoa paljastuisi, mutta niin vaan Kertun lonkkatulokseksi jäi D/D. :(

Kuvattiin myös koko selkä, kyynärät ja polvet tunnusteltiin, niissä oli kaikki kunnossa. Lonkista ell totesi, että matalat lonkkamaljat, ei nivelrikkoa.

Tässäpä nämät, lonkat mallia D/D
Ekat kauhukuvat oli, että oliko mein aksailut sitten tässä. Nyt kun olen kaivellut enemmän tietoa asiasta ja jutellut tilanteestamme agilityharrastajien kanssa, olen tullut siihen tulokseen, että jatkamme harrastusta. Kerttu on kuitenkin kevytrakenteinen medi, joten voihan olla ettei lonkat ala edes koskaan vaivata, kun perusasioista pitää huolen. Mietin kyllä, että kuvaisin lonkat uudestaan parin-kolmen vuoden päästä. Näkis sitten onko muutoksia huonompaan tapahtunut ja pitääkö mahdollisesti jatkaa muiden harrastusten parissa.

Synttärilahjaksi hankin Kertulle Back on Trackin

*kiss my bot*

Kepa ei vaan oikeen osannu arvostaa lahjaansa... Loimen koon valinta oli vähän hankalaa, kun toi oli pituuden puolesta parempi ku 1nro pienempi, mutta muuten mitoitus tuntui aika reilulta. Kerttuhan oli sitä mieltä, ettei sillä voi liikkua.

Nina Oikarinen kävi kesällä hiermossa Kertun, n. 1 kk sen vesikkolenkillä sattuneen yhteentörmäyksen jälkeen. Siitä ei onneksi ollut jäänyt mitään jumia, ilmeisesti törmäys tuli "hyvään kohtaan" eikä esim. lantioon. Nina kehui, että hyvässä kunnossa oli ja hirmusen vetreät paikat. Joku inan jäykempi kohta siltä löytyi toiselta puolelta kroppaa ja kuulemma huomaa liikkeistä että tokoa on harrasteltu. Saatiin kotiläksyksi tehä liikkeitä molemmin puolin. Vaikka ei oo kyllä kesän aikana tullu tokoiltua kun ehkä pari hassua kertaa, mutta jännää miten se itelläkin on jo niin iskoistunu, että koiraa mieluummin ohjaa aksassakin samalta puolin kun tokossa. Ja yhtäkkiä se koira ei osaakkaan tulla oikeeseen käteen... Harjottelulistalle meni seki.

Agilityssä meillä on menny ihan kivasti. Pari meidän treeniryhmäläistä on jopa sanonut, että Kertulla ois huomattavissa jo enemmän malttia/keskittymistä toimintaan. No, jaaa...., ehkä ihan vähän.;) Keppejä ollaan nyt päästy omatoimitreenailee kesän aikana ja näyttäis että sillä vihdoin sytytti..! Kontaktitkin menee jo suht nätisti.

Oltiin tässä myös Tappien järkkäämässä Juha Ruokosen koulutuksessa. Tällasta väännettiin:


Mieleen jäi ainakin alun ennakoiva valssi ja napa kohti ponnistuspistettä :D Tässä oli aika vaikeitakin juttuja meille, mutta kun tarpeeksi pieneksi pilkko ni saatiin sieltä onnistumisiakin. Olen vaan edelleen ite niin surkea tossa ohjauksessa että tarvisin jonkun ihan oman kurssin sille, ilman että koira pyörii jaloissa.

Se jäi myös mieleen, että Juhan mielestä voisin ennemmin palkata Kerttua lelulla. Sanoi, että hänestä Kerttu on niin työkoira ja vietikäs että tarvii kunnon repimiset palkaksi. Ja siitä lähtien ollaan namien lisäks raahattu treeneihin lelua, ihan hyvin se on toimunut enkä oo huomannu että se leikki nostais sen ihan liiallisille kiepeille.

Sitten tää Kertun syksyinen harrastus, eli metsästys starttasi pari viikkoa sitten. Kävivät toissa v-loppuna kyyhkystämässä miehen kanssa ja kuluneen viikon ovat olleet sorsassa. Mulla on ollut siis toisinsanoen omaa lomaa!

Kerttu on suurimmaksi osaksi hakenut hyvin linnut ja ollut ihan täpinöissään. Toi touhu on ollut sille kyl ihan hirveen raskasta ja kuulemma vika v-loppu on ollut niin naatti ettei hommatkaan enää sujunu ihan nappiin. Voi meijän pientä rehkijää.., täytyy ottaa tuleva viikko iisisti.


Jo ensimmäisinä päivinä väsymys valtasi mielen

Tässä muutama kyyhkynen, jotka "Kerttu the Hunter" etsi ja toi kaikki hienosti pellosta <3

Palataampa kuvien merkeissä vielä kesään, juhannusta vietettiin Juvalla rennoissa merkeissä:


Enni oli kiva, kun siltä oli niin helppo pölliä sipsejä ;)
Kotimatkalla pysähdyttiin Pandan tehtaanmyymälässä. 


Mutta on tässä syksyssä puolensakin, sillon on sieniä! Mä olen vielä ihan vasta-alkaja näissä hommissa, mutta löysin uuden kivan poimittavan kanttarellien ja suppisten lisäksi, meinaan mustatorvisienet :D Ne on niiin hyviä!!

Vitsi ois siistiä kun sais Kertusta sienikoiran. Vähän ois tehny mieli mennä Jirkan Vierimaan hajuerottelukurssille, mutta ajankohta ei sopinu omiin aikatauluihin. :/ Jos  jollakulla kiinnostusta niin vielä on pari paikkaa vapaana (lisätietoa).


Eilen kävin kuunteluoppilaana Vappu Alatalon motivaatioklinikalla. Vähän jäi harmittamaan etten saanut koiraa tonne mukaan, olis ollu mielenkiintosta kuulla mitä se ois tuumannu Kertusta. Oli siellä muutama muukin helposti kuumuva ja ylikierroksilla käyvä yksilö, mutta ne osas myös rauhottua sillä välin kun mitään ei tehty. Kerttuhan olisi tällä ajalla esim. haukkunut, hyppinyt, näykkinyt(?), tai lähtenyt tekemään ite esteitä, käynyt moikkaamassa muita seminaarilaisia... Tai jos oisin laittanu sen hihnaan niin se roikkuis siinä. Kyllä mä tähän yhden kokeilukelposen vinkin sainkin Vapulta; astua hihnan päälle niin ettei se pysty repimään sitä. Sit käännetään selkä eikä välitetä sen käskytyksistä ja se saa palkan siitä kun rentoutuu, hihna ei kiristä.

Mukaan seminaarista tarttui myös Susan Gerrett'sin Crate games DVD.
Mun sunnuntaiplan: leffa pyörimään ja mustatorvisienipiirakkaa naamaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti