lauantai 26. tammikuuta 2013

Parempi myöhään yms.

Viime vuoden asioita en enää jaksa alkaa muistelemaan, mutta koitetaan jos saisi jostain innostusta taas päivitellä tämän vuoden osalta blogia aktiivisemmin.:)

Agilityssa vuosi on alkanut aktiivisissa merkeissä. Tamskin viikottaisen treeniryhmän lisäksi käydään ainakin parin kk ajan myös tappien viikkoryhmässä. Päästiin myös Anne ja Harri Huittisen kerran kuussa ryhmiin! Kyllä kelpaa! Viime viikonloppuna oltiin espnjanvesikoiraharrastajien järkkäämässä Sanna Lehtosen agikoulutuksessa, josta lisää jäljempänä.

16.1. meillä oli ensimmäinen Anne Huittisen treenikerta.
Täytyy myöntää, että kun sain käteeni tämän 30 esteen ratapiirustuksen niin tuli mietittyä että olenkohan nyt tullut oikeaan paikkaan, eihän me päästä etenemään kun muutaman esteen mittasia pätkiä. Huoli oli onneksi ihan turha ja edettiin rauhassa pienissä pätkissä tasomme mukaisesti. Olin kuullut paljon kehuja Annen treeneistä ja voi kyllä, että olikin tehokas ja opettavainen tunti! Saatiin kotiläksyjäkin: päällejuoksut (nro 13) saksalainen (nro 15) pitäisi seuraavalla kerralla sujua molemmin puolin.:)

Harrin kerran kuussa treenit meillä alkaa vasta helmikuussa. Siitä jo tiedänkin mitä odottaa, oltiin 4:n kerran minikurssilla loppuvuodesta ja tykkäsin kovasti. Olikohan se meidän eka treenikerta kun Harri sanoi että meidän pitäs palata vähän taaksepäin ihan perusharjoituksiin koska estehakuisuudessa on parantamisen varaa. Ja se on ihan totta, haluaisin itekin että pstyisin ohjaamaan kauempaa eikä tarttis kompuroida siivekkeisiin... Lisäksi ne kädet on se yks ainainen ongelma (muistutin kuulemma Kiira Korpea ohjatessani:D). Kertun pitäs osata mennä sinne minne nenä näyttää eikä kyyläillä liikaa mua, mutta tottakai se kattoo mua kun heiluttelen käsiäni niin hurjasti...!   

Sitten viime viikonloppuun..  Sanna Lehtosen agikoulutus oli ihan loistava! Saatiin ennen viikonloppua ennakkotehtäviä, joissa piti mm. pohtia monenlaista omaan osaamiseen liittyen ja analysoida ratapiirroksiin piirrettyjä reittivalintoja yms. Tarkoituksena (sen lisäksi että kouluttaja pääsi kärryille kunin koirakon taustasta) oli että huomaamme itse miten paljon oikeastaan jo osaammekaan. Koulutuksen "teemana" oli positiivisuus ja etsimmekin onnistumisia niin omista kuin muidenkin suorituksista. Saatiin molempina päivänä pari, jonka kanssa käytiin läpi harjoituksen aikana tapahtuneet kehitykset ja onnistumiset. 

Viikonloppu alkoi teoriaosuudella jossa aloitettiin ihanasti ihan perusasioilla. Liikutaan siihen suuntaan johon halutaan koiran liikkuvan ja koiraa ohjataan koiran puoleisella kädellä. Tavoitteena agilityssa on mahdollisimman nopea, virheetön suoritus ja se on ihan sama mitä ohjauskuvioita vedät tai et vedä kunhan homma toimii. 

Tässä piiitkä videopätkä (jota kenenkään ei oletetakaan jaksavan katsoa loppuun, paitsi Unan :))
Siinä tulee myös muutama vinkki Sannalta juuri tuohon estehakuisuuden vahvistamiseen.


Oli yllättävää kuulla, että tällä hetkellä mun ohjaus on paremmalla tasolla kuin Kertun osaaminen, mutta hyvä niin päin ettei tarvi miettiä että pilaan koiraa ja minä olen aina se mistä kiikastaa.. 

Viikonlopun aikana käytiin läpi monia juttuja joista mieleen jäivät päällimmäisenä suunnitelmallisuuden tärkeys, "staying in the training bubble" (eli koiralle ei anneta yhtään luppohetkeä kun se otetaan häkistä, vaan joko sen kanssa leikitään, kuljetetaan paikasta toiseen esim. namilla, pyydetään maahan tms. tehtävä ettei pääse turhautumaan), vapautuskäsky ei ole ekan esteen nimi, palkkauksen ajoitus/tapa/vaihtelut/LEIKI äläkä vaan viskaa lelua!,  ohjauksen elementit erityisesti äänen merkityksen vähyys (ohjattiin myös ilman ääntä), liikkeen jatkuminen virheestä huolimatta (ei ikinä pysäytetä koiraa sen täydestä vauhdista -> liittyy koiran itseluottamukseen ja estehakuisuuteen)... Saatiin myös kotiläksyjä ja hyviä artikkeleja luettavaksi. 

Jäi hyvä ja motivoitunut mieli viikonlopulta, olen todellakin mukana muissakin Sannan koulutuksissa jos tilaisuus vielä tulee!

1 kommentti:

  1. Unski todellakin syynäs heti kahteen otteeseen :)
    Ihanan näköstä, mä oon niin tein fani <3

    VastaaPoista